Információk

2021.09.15. - szerda
Ebéd helyett… csupán ennyi áll a videó alatt a közösségimédia-felületen. A néhány másodperces kisfilm egy fiatal nőt mutat be, amint az edzőteremben súlyemelést végez a tükörrel szemben. A súlyt felemeli, magasra tartja, majd leengedi és a gyakorlatot megismétli. Valószínűleg a példamutatás érdekében tette fel a terem tulajdonosa a videót, hogy vannak még hősök, akik az ebédszünetüket a testük karbantartására...
2021.09.09. - csütörtök
A fenntartható munka nem egyenlő a fenntartható munkahelyi körülményekkel, sem az életmóddal, energiahasználattal, hulladékkezeléssel. Egy szellemiség, melynek kulcsszavai a partnerség, együttműködés, rugalmasság, nyitottság, alkalmazkodás, befogadás, kiegyensúlyozottság. Vajon betarthatóak-e az ENSZ által előírt, fenntarthatóságra vonatkozó ajánlások, vagy csak illúzió a tisztességes munka és gazdasági növekedés...
2021.09.06. - hétfő
Jártunk már mind ebben a cipőben, voltunk már mindannyian féltékenyek. Ismerjük a helyzetet, amikor bármennyire is nem akarjuk, nem tudjuk nem észrevenni, hogy a főnök – rajtunk átnézve – megdicsérte a munkatársunkat. Vagy kimaradtunk a munka utáni partimeghívásból.
2021.09.05. - vasárnap
A szerencsénk talán azon múlik, hogy felvettük-e éppen a szerencsehozó ruhadarabunkat, vagy magunkkal vittük-e a kabalánkat, netán a horoszkópunk aznapi jóslatán? Vagy valóban igaz a mondás, hogy mi vagyunk a saját szerencsénk kovácsai?
2021.09.02. - csütörtök
A világháló mostanra szépen és finoman átszőtte mindennapjainkat. Valószínűleg már moccanni sem nagyon tudnánk nélküle, miközben megoszlanak a vélemények, nem volna-e célszerű enyhíteni a szorításán….  Az biztos, hogy vadiúj munkalehetőségeket is teremtett… Köztük egészen különlegeseket. Czirkos Orsolya humán összefüggés tanácsadóval keringünk a téma körül.
2021.09.02. - csütörtök
Az alacsony bérek politikájával Magyarország jelentős nemzetközi versenyelőnyt épített ki magának. Hirdetjük, hogy kiváló befektetési lehetőségeket kínálunk, rugalmas munkaerőpiaccal, alacsony munkaerő-költségek mellett, érdemes itt fejleszteni, beruházni. Vajon belülről nézve, nekünk is ez lenne a tartós, legjobb út?
2021.08.18. - szerda
Hadd válaszoljak rögtön egy kérdéssel a kérdésre: vajon milyen mértékben számít valakinek a szépsége, ha mondjuk telefonos interjút készít vele a HR-es úgy, hogy az önéletrajz beküldésekor nem volt feltétel, hogy fotót is csatoljon magáról?
2021.08.16. - hétfő
Egy kutatás szerint – koronavírus-járvány ide vagy oda – a karrierváltás ma is népszerű. A munkavállalók 35%-a fontolgat munkahelyváltást a következő 12 hónapban.
2021.08.11. - szerda
Javuló munkahelyi morált, jobb testi és mentális egészséget, kellemesebb hangulatot, kiegyensúlyozott munkavállalókat és produktív működést eredményez a rövidebb munkahét.
2021.08.11. - szerda
Mi magyarok szeretünk büszkék lenni arra, hogy milyen jó fejek vagyunk. Kreatívak, a jég hátán is megélők, világhírű kutatók és művészek kerülnek ki közülünk, és lesznek sikeresek a világ minden táján.
2021.08.01. - vasárnap
Villanyszerelő szakmunkásvizsgát tett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. Azért vállalta a többdiplomás, a munkájában sikeres és elismert szakember új szakképesítése megszerzését, mert véleménye szerint szükséges, hogy az ember minél sokoldalúbb legyen, másrészt pedig az élethosszig tartó tanulás eszméjét követve jó volt megismerkedni egy új területtel. Emellett a kétkezi munka megbecsültségének...
2021.07.31. - szombat
Vajon mekkora lehetőségük van a roma lányoknak arra, hogy megálmodják saját jövőjüket? Vajon a hagyományok, a társadalmi, gazdasági, egészségügyi tényezők lehetővé teszik-e számukra a biztonságos házasság és anyaság megélését? Vajon milyen kölcsönhatás áll fenn a gyermekvállalás és az iskolai, munkaerőpiaci integráció között a fiatal cigány nők körében?
2021.07.29. - csütörtök
Á, te vagy a Pókos Erna lánya, igen nagyra értékeljük édesanyád szaktudását reméljük, te is hasonlóan jó teljesítményt fogsz majd nyújtani. Vagy: aha, szóval az ön édesapja az a Hohnstein Vince, akit tavaly azért kellett elbocsájtanunk, mert rendszeresen ittasan járt be dolgozni? Nézze, nem szívesen mondok ilyet, de ez a név nem cseng jól a cégünknél, szeretném megkímélni a csalódástól és a kudarctól, ugye,...
2021.07.28. - szerda
„Watson, amikor felálltam a tetőre, hogy a mélybe vessen magam 13 lehetőséget mérlegeltem, ebből hétnek a valószínűsége kicsi volt. A maradék hatnak a következményét átgondoltam, majd az analízisem eredményét sorba állítottam és azt választottam, aminek a statisztikai valószínűsége a leginkább kedvező volt” – mondta Sherlock Holmes, amikor két év után találkozott a barátjával, aki halottnak hitte őt.
2021.07.13. - kedd
Hogyan hatott a járvány a munkaerőpiacra lépő fiatal generációra? Az elmúlt másfél évben a Covid-19 példátlan zavart okozott az egész világon. Míg maga a betegség közvetlenül az idős embereket veszélyeztette leginkább, a gazdasági hatások a fiatalokat sújtották a legjobban.
2021.07.11. - vasárnap
Manapság népszerű, sokakat foglalkoztató téma a work-life-balance, azaz a munka és a magánélet egyensúlya, pontosabban annak megvalósítási lehetőségei. Ezen belül is, napjainkban meglehetősen nagy hangsúlyt kap a nők szerepe a család és a munka világában, főként e két fontos komponens összeegyeztethetőségének szempontjából.
2021.07.09. - péntek
Távolról és a helyszínen is ellenőrizheti a munkáltató a távmunkában lévő dolgozót – döntött a kormány. A számítógéppel otthon dolgozót a munkaadója számítástechnikai eszköz alkalmazásával távolról ellenőrizheti, az egyéb távmunka helyeket pedig a helyszínen lehet ellenőrizni.
2021.07.08. - csütörtök
„Mindig váltani az élet ritmusát. Tudatosan és figyelmesen cserélni munkát és pihenést ….” (Márai Sándor)
2021.07.07. - szerda
A személyhez fűződő jogok védelmének gyorsan fejlődő területe az emberi méltósághoz való jog védelme a munkaviszonyban.
2021.07.06. - kedd
Szoboszlai Dominik, hazánk talán legértékesebb, várhatóan nagy karrier előtt álló fiatal labdarúgójának mindenért meg kellett küzdenie, semmit sem kapott ingyen. Ha tetoválást szeretett volna magára varratni, a legjobb futótesztet kellett produkálnia. És bár ma már nagyon jól keres, ahhoz, hogy saját autója lehessen, egy magasabb szintű klubigazolás volt a feltétele.
2021.07.02. - péntek
Egy coaching ülés végén megkérdeztem ügyfelemet, aki álláskeresési dilemmában volt, hogy mivel foglalkozzunk legközelebb. Erre ő mosolyogva azt felelte: „Beszéljünk arról, hogyan hazudjunk a HR-esnek!"
2021.06.30. - szerda
Legutóbb arról írtam, hogy milyen feladata, szerepe lehet egy olyan szabályzatnak, ami tisztázza mit vár el a munkahely az alkalmazottak egymás közötti ’emberi’ viszonyait illetően, a másik irányában tanúsított magatartás, viselkedés, bánásmód terén.
2021.06.30. - szerda
Egy játéknap megszervezése vagy a gyerekek orvosi ellenőrzéséhez időpontfoglalás. Legyen elég zöldség a vacsorához, és még a bevásárlólistát is meg kell írni. Vajon a gyerek nem téved-e el iskolába menet, egyébként új cipő is kell neki, és a mosógépet is le kell cserélni.
2021.06.21. - hétfő
Az első nap az új munkahelyen soha nem volt könnyű, és soha nem volt rendhagyóbb sem, mint az elmúlt évben.

Oldalak